Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik takkadak kapının rahatlıkla açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın merdiveni bapsı, bir yangın durumunda insanoğluın binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.
Bununla bile kötüdaki kriterlere mevla olan yerlerde bir numara yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması akseptans edilir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıdem yamanın ve yüce ısının autarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Yangın baplarının ve elan birkötü yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite esenlandığını öğrenmek kabilinden yapı taşı durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
İnsanların tıknaz olarak yaşadıkları ve bulundukları tüm kuruluşlarda yangına karşı önlemlerin tuzakınması Yangın Merdiveni kapısı zorunludur ve ısı, yalaz üzere yangın faktörlerinin insanların bulunduğu ortama geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılmalıdır.
Açılıp - kapanma mesleklevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu boyut denetleme edilmelidir.
Binada yangın çıkması halinde alaz ve esrar yangın bapsı sayesinde özelliklerine bentlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve diğer alanlara yayılması engellenir.
Umum çıkışların ve muvasala yollarının adida tamlanan şartlara yaraşıklı olması gerekir:
Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne derece müddet alevlerin ve esrarın yayılmasını engelliyor?
Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, otomatik kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Hatta, kapıların mukannen bir sıklıkta hevesli kontrollerden geçirilmesi ve bakımının örgülması da gerekmektedir.
– 4 .ncü özdek kapsamı haricinde mütebaki bulunan konstrüksiyonlarda yangına karşı alınması lazım tedbirler ; dayalı belediyelerce bina ehil ve yöneticisi ile kurum amirlerinden makalelı olarak istenir. Bu gönül üzerine, anılan sorumlular ;
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.